Skip to main content

Wil jij hoger scoren in Google met je website? Dan wordt het hoog tijd voor SEO optimalisatie: je SEO verbeteren is essentieel. Het is niet ‘even een website bouwen’ en dan ben je er. Helaas. Je zal continu aan de SEO van je website moeten werken om succesvol te worden. Met behulp van de tips in dit artikel gaat dat je lukken en breng je jouw SEO expertise naar een nieuw niveau. Of je daarna zelf aan de slag gaat met je SEO marketing of kiest voor SEO uitbesteden, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Laten we beginnen!

Tip 1 SEO verbeteren: met linkbuilding starten

De eerste tip (en die heb ik in eerdere blogs ook al genoemd) is starten met linkbuilding. Vraag je je nu af ‘wat is linkbuilding?’, dan adviseer ik je de blog daarover te lezen. Linkbuilding is namelijk een van dé manieren om meer autoriteit te krijgen met je website.  Wist je dat linkbuilding SEO versterkt? Dat komt doordat al die backlinks vanaf andere websites als aanbevelingen worden gezien. Hoe meer relevante backlinks, hoe beter Google jouw website zal beoordelen. En hoe groter de kans dat deze in de zoekresultaten wordt getoond wanneer iemand een zoekopdracht in Google doet!

Linkbuilding tips

SEO optimalisatie is ook goed mogelijk zonder linkbuilding, maar dan mis je eigenlijk een enorme kans. Wie niet aan linkbuilding doet, zal vroeg of laat achter raken op de concurrenten die dat wel doen. Start dus liever vandaag dan morgen. En weet je niet hoe? Geen zorgen, ik heb een aantal handige linkbuilding tips voor je klaargezet.

Vraag bekenden om naar jou te linken

Ken je mensen met een website in dezelfde branche als de jouwe? Dan is het slim om hen te vragen om een link naar jouw website te plaatsen op die van hen. Hoe vaker dit gebeurt, hoe beter. Houd er rekening mee dat de geplaatste links wel relevant moeten zijn. Google wordt steeds slimmer, dus denk maar niet dat je dat zomaar kunt omzeilen!

Ga zelf actief aan de slag

Ben je al actief met SEO marketing? Dan kun je ervoor kiezen om met je eigen linkbuilding strategie te beginnen. Als je dat leuk vindt, natuurlijk. Het moet namelijk wel consistent gebeuren. Het is beter om elke maand ongeveer dezelfde hoeveelheid backlinks te krijgen. Dus niet de ene maand 50 en de andere maand maar 1. Wees consistent. Benader andere websites actief en houd een lijstje bij. Zo voorkom je dat je websites twee keer (of zelfs vaker) benadert met dezelfde vraag. Dat komt niet zo professioneel over.

Linkbuilding uitbesteden?

Eén van de beste linkbuilding tips die ik je kan geven: ga linkbuilding uitbesteden. En dat is niet omdat ik niet in jouw kunnen geloof. Of omdat ik je geld wil laten uitgeven. Wel omdat ik weet hoeveel werk linkbuilding is en dat je het daarom beter kunt overlaten aan een linkbuilding bureau of SEO bureau. Het is allereerst namelijk een taak die veel energie, consequentie en tijd kost. Daarnaast vinden veel mensen het helemaal niet leuk om het zelf te doen. Gemak dient de mens, ook bij linkbuilding. Je linkbuilding uitbesteden is daarom een investering die je geld dubbel en dwars waard is.

Tip 2 SEO verbeteren: zoekwoorden optimaliseren

De tweede tip voor SEO optimalisatie: ga je zoekwoorden optimaliseren! Maar wat zijn zoekwoorden precies? Simpelweg de woorden die mensen gebruiken om te zoeken in zoekmachines, zoals Google. Als je weet welke zoekwoorden mensen in Google gebruiken, kun je daar met je website op inspelen. Dit is heel belangrijk als je wilt groeien en zo meer geld wilt verdienen. En wie wil dat nu niet? 😉

Je kunt zoekwoorden onderzoek gratis doen via tools als Ubersuggest. Je zit hierbij wel al snel aan je dagelijkse limiet (van maximaal 3 termen). Ga je voor een betaalde versie, dan is er veel meer mogelijk en kun je ook long tail zoekwoorden onderzoeken. Longtail zoekwoorden zijn zoekopdrachten die bestaat uit 3 of meer woorden. Een voorbeeld hiervan is ‘wat zijn zoekwoorden’.

Een andere manier om te achterhalen welke zoekwoorden mensen gebruiken, is door het woord in Google in te typen. Welke vragen of termen verschijnen er direct als suggesties onder de zoekbalk? Dat zijn veel gebruikte termen!

Tip 3 SEO verbeteren: sterke SEO teksten schrijven (of laten schrijven)

Mocht je het nog niet weten: de basis van SEO optimalisatie bestaat natuurlijk uit je teksten. Als het goed is zijn dat SEO teksten. Is dat nog niet het geval? Dan is er werk aan de winkel. SEO teksten schrijven is namelijk heel belangrijk. Veel mensen vinden dit maar lastig en besteden SEO copywriting daarom liever uit. Zoek jij daar nog iemand voor? Je SEO teksten laten schrijven, laat dat doen door mij! Ik ken alle SEO tips and tricks, omdat dit mijn specialisme is. Daardoor kan ik ervoor zorgen dat de teksten op jouw website allemaal SEO proof worden. Dat scheelt jou een hoop moeite, tijd en kopzorgen!

Tip 4 SEO verbeteren: websitetechniek verbeteren

Ook belangrijk en iets wat mensen soms vergeten: verbeter je websitetechniek. SEO optimalisatie zit hem namelijk ook in de techniek van je website. Denk hierbij aan de laadtijd, de gebruiksvriendelijkheid en of je website ook mobile friendly is. Wordt hij door alle apparaten ondersteund? Of zitten er hier en daar nog kinken in de kabel?

Dan wordt het tijd om die errors te fixen en je website zo goed mogelijk te laten draaien. Hoe beter de techniek van je website, des te groter de kans dat bezoekers blijven en daadwerkelijk doen waarvoor zij gekomen zijn. Of dat nu een artikel lezen is, een product kopen of zich inschrijven op je mailinglijst. Het succes valt of staat met een goede websitetechniek.

Tip 5 SEO verbeteren: een SEO plugin installeren

De beste manier om te weten of je SEO optimalisatie zijn vruchten afwerpt, is door een SEO expert in te schakelen. Dat hoeft niet per se een mens te zijn, je kunt ook een plugin installeren om een SEO scan uit te voeren. De meest gebruikte en meest favoriete tools hiervoor zijn YoastSEO WordPress plugin en de Rank Math WordPress plugin. Ze zijn allebei gratis te installeren op een WordPress website. Waarom je zo’n SEO plugin echt wilt hebben? Omdat deze aangeeft hoe goed je artikelen het doen volgens de SEO-richtlijnen. Zo is SEO verbeteren een stuk gemakkelijker.

Blijkt het dat één van je artikelen toch niet zo goed scoort? Dan geeft zo’n plugin aan wat de verbeterpunten zijn. Zo kun je je SEO teksten altijd zo goed mogelijk afstemmen op Google en wordt de kans op hoger komen in Google vele malen groter. Een simpele, maar hele handige tool!

Meest gestelde vragen over SEO verbeteren

Heb je nog vragen over SEO optimalisatie? Hieronder vind je de meest gestelde vragen door anderen. Doe er je voordeel mee! En staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan gerust een reactie achter of stuur mij een mailtje. Dan denk ik met je mee!

1. Hoe kan ik hoger in Google komen?

Hoger komen in Google doe je door aan verschillende onderdelen van je website te werken. Welke onderdelen dat zijn, heb ik in dit artikel uitgelegd. Zorg voor sterke SEO teksten, gebaseerd op de juiste zoekwoorden en wees consistent. Doe aan linkbuilding, werk aan je websitetechniek en besteed vooral uit wat je zelf niet kunt of wilt doen. Daar krijg je echt geen spijt van!

2. Is SEO optimalisatie noodzakelijk?

Ja, dat is het zeker. In elk geval wel wanneer je iets met je website wilt bereiken en wilt groeien. Dan is je SEO verbeteren een cruciaal onderdeel van succes. Volg de tips in dit artikel op om er zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. En schakel vooral hulp in als je er niet uitkomt. Ik help je bijvoorbeeld graag!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.