Skip to main content

Een goede tekst schrijven is niet voor iedereen eenvoudig. Voor mij is het inmiddels gesneden koek. Een goede SEO tekst schrijven is iets wat ik dag in dag uit voor klanten doe. Toch kan ik goed begrijpen dat jij een sterkte tekst schrijven lastig vindt. En juist daarom wijd ik er vandaag een artikel aan. Wil je alles leren over pakkende titels, voorbeelden van een goede tekst én wil je handige tips ontvangen voor jouw schrijfproces? Lees dan verder.

Waaraan voldoet een goede tekst?

Een goede tekst schrijven, daar zijn een aantal voorwaarden voor. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar pakkende titel voorbeelden – en dat is een goede start. Maar dan ben je er nog niet. Een goede titel is pas het begin. De daadwerkelijke tekst, is waar het écht om draait. Wil je graag een goede tekst schrijven, dan is het belangrijk dat je:

✅ Je goed verdiept in het onderwerp waarover je gaat schrijven;
✅ Weet welke richting je op wilt met je tekst (anders wordt het geen logisch verhaal);
✅ Vooraf een duidelijke indeling en bijbehorende koppen maakt;
✅ Bronnen gebruikt die betrouwbaar zijn;
✅ Alle informatie alleen ter inspiratie gebruikt (niet kopiëren, dus!);
✅ Weet op welke zoekwoorden je kunt scoren met je onderwerp.

En wanneer schrijf je een sterke tekst?

Hierboven las je waar een goede tekst aan voldoet. Maar een sterke tekst schrijven? Dat is andere koek. Allereerst moet je goede zinnen schrijven, die lekker lezen en kloppen. Het zorgt er namelijk voor dat je een lezer echt kunt meenemen in je verhaal. En hoe beter dat lukt, des te groter de kans is dat je hem of haar kan overtuigen. Kan aansporen. Tot actie kan aanzetten. En dán kun je je doel behalen. 

Een sterke tekst voldoet ook aan een titel die écht raakt. Een titel die iets teweegbrengt en waardoor mensen denken: ‘dat moét ik lezen/weten/achterhalen!’ Daarom is het ook nuttig om je te verdiepen in pakkende titels voorbeelden. Je kunt er een hoop inspiratie uithalen als je ziet hoe andere schrijvers dit op een doeltreffende manier doen.

Een goede SEO tekst schrijven: zo doe je dat!

Je kan een goede tekst schrijven, wat bijvoorbeeld een verhaal kan zijn, een nieuwsbrief of een stukje in de krant. Maar een goede SEO tekst schrijven, dat is weer een ander verhaal. Het verschil tussen een goede of sterke tekst en een goede of sterke SEO tekst, is dat SEO online plaatsvindt. Het is de Engelse afkorting voor zoekmachineoptimalisatie: gevonden worden in Google, dus.

SEO schrijven is een andere tak van sport. En waar veel mensen denken wel een redelijk stukje te kunnen schrijven, zitten zij al snel met de handen in het haar wanneer het op SEO aankomt. Zo moet je bijvoorbeeld op de juiste manier zoekwoorden in je tekst verwerken, maar ook interne en externe links én je moet snappen hoe je lezers het beste kunt raken.

Het is niet iets wat je ‘zomaar even doet’, maar wel iets wat je kunt leren. Zo zijn er verschillende marketingboeken over geschreven en kun je ook online veel nuttige informatie vinden. Als je leergierig bent en ervoor openstaat om je schrijf skills naar het volgende niveau te tillen, dan kan ik een SEO cursus zeker aanraden!

Pakkende titels voorbeelden

Nog even over die titels, want wat zijn nu goede, pakkende titel voorbeelden? Dat ligt er allereerst aan wat voor tekst je schrijft. Een pakkende titel voor je scriptie zal er anders uitzien dan een pakkende titel voor een boek of een blogartikel. 

Pakkende titels voorbeelden voor blogs

Ik heb een aantal pakkende titels voorbeelden voor je verzameld. Na afloop vertel ik je waarom juist deze titels goed scoren, zodat jij ze zelf ook kunt maken.

“6x de beste manieren om zelf een lekkere taart te bakken”

“Het grootste geheim in de Nederlandse politiek ontrafelt!”

“Waarom jij nog nooit de jackpot hebt gewonnen + hoe je meer kans maakt!”

Zelf een titel verzinnen? 3 Tips om te slagen!

De pakkende titel voorbeelden hierboven zijn krachtig, omdat ze allereerst informatie bevatten waar mensen nieuwsgierig naar zijn. 

Dat is meteen Tip 1 bij titels verzinnen: zorg ervoor dat je een relevant, actueel en interessant onderwerp aansnijdt. Zo kun je een goede tekst schrijven die mensen ook daadwerkelijk willen lezen.

Tip 2: neem voorbeeld titels niet letterlijk over. Geef er een eigen draai aan, gooi jouw eigen sausje erover, maak het UNIEK. Dat is heel belangrijk, anders kun je je nooit onderscheiden van een ander.

Tip 3: gebruik sterke bijvoeglijk naamwoorden, zoals ‘beste, grootste, mooiste, leukste’ én andere woorden die triggeren. Denk aan ‘geheim’ en ‘jackpot’. Dat zijn woorden waar de meeste mensen interesse in hebben. Mensen zijn nieuwsgierig, zowel naar geheimen als naar manieren om meer kans te maken op het winnen van de jackpot. Doe daar je voordeel mee.

Help, ik kan geen goede zinnen schrijven!

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het je geïnspireerd heeft om lekker te gaan schrijven. Kom je er – ondanks de pakkende titels voorbeelden – nog niet helemaal uit? En denk je nu ‘ik kan geen goede zinnen schrijven, help mij!’? Dan wil ik je uiteraard aan een goede – of zelfs een hele sterke tekst – helpen 😉

Neem gewoon even contact op door een mailtje te sturen naar info@donnaluisa.nl. Deel daarin je ideeën, je frustraties en alles wat je erover kwijt wilt. Het zal vervolgens niet lang duren voordat ik op je mailtje reageer, want mijn team en ik gaan graag voor je aan de slag!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.