Skip to main content

Een affiliate website maken is een geweldige manier om te zorgen voor een online en passief inkomen. Wanneer je website eenmaal staat, kun je vanuit huis (of van waar dan ook ter wereld) lekker achter je laptop werken. Maar wat is een affiliate website precies? Hoe zit een affiliate website in elkaar? En wat bedoelen we eigenlijk met affiliate marketing? Hoog tijd om daar eens dieper in te duiken. Ik ga je er alles over vertellen in dit artikel!

Wat is affiliate marketing?

Laten we beginnen bij het begin: wat is de affiliate marketing betekenis? Wanneer je met affiliate marketing beginnen wilt, is het wel handig om dit te weten. Affiliate marketing is een vorm van online marketing (internetmarketing) waarbij affiliates (websitebeheerders) eigenlijk reclame maken voor bepaalde producten. Die producten worden aangeboden door adverteerders.

Adverteerders zijn bereid om geld te betalen aan affiliates, wanneer zij hun product(en) promoten. Ten minste, wanneer dit iets oplevert. Klikt een bezoeker via een affiliate website op de link van het product en doet hij of zij vervolgens een aankoop? Dan is de adverteerder natuurlijk blij, want dan krijgt diegene er een klant bij. In ruil hiervoor geeft hij of zij een deel van de opbrengst (=commissie) aan de eigenaar van de affiliate website. Zo verdienen beide partijen geld.

Wat is het verdienmodel bij affiliate marketing?

Een adverteerder/verkoper wil graag dat zijn of haar producten verkocht worden. Om dit proces te versnellen kan een adverteerder zich aanmelden bij bepaalde affiliate netwerken. Zo’n netwerk brengt adverteerders en affiliates met elkaar in contact. De adverteerder meldt zich aan met zijn of haar producten en daar worden speciale hyperlinks voor gemaakt. Een affiliate kan zo’n hyperlink gebruiken in de tekst(en) op zijn of haar affiliate website.

Wanneer een bezoeker op die link klikt, wordt er een cookie geplaatst in zijn of haar browser. Die houdt eigenlijk in de gaten wat iemand voor activiteiten uitvoert op het internet. Wordt er diezelfde dag of kort daarna een aankoop gedaan bij de adverteerder, dan kan zowel het affiliate netwerk als de adverteerder achterhalen via welke hyperlink dat gebeurd is. Heeft een bezoeker via jouw website op een hyperlink geklikt en een aankoop gedaan? Dan krijg jij daar als affiliate commissie over! Het enige wat jij als affiliate doet, is de bezoeker doorsturen naar de website van de adverteerder. Levert dat de adverteerder iets op, dan word je daarvoor beloond.

Affiliate website verdienmodel in een notendop

  1. Een bezoeker komt op jouw website en leest een artikel waarin een bepaald product wordt gepromoot;
  2. De bezoeker is geïnteresseerd en klikt op de link naar het product;
  3. De bezoeker gaat over tot een aankoop op de website van de adverteerder;
  4. De adverteerder ontvangt geld voor de verkoop van het product;
  5. Jij ontvangt als affiliate commissie, als beloning voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

Affiliate website adverteerders zoeken

Je snapt nu wat de affiliate marketing betekenis is, hoe affiliate marketing werkt en hoe jij er als eigenaar van een affiliate website geld mee kunt verdienen. Dan is de volgende stap: ontdekken hoe je aan affiliate adverteerders komt. In Nederland zijn een aantal grote affiliate netwerken (affiliate programma’s) waarbij je je kunt aanmelden. Voorbeelden zijn Daisycon, PayPro, Partnerize en TradeTracker. Vaak kun je je bij grote bedrijven, zoals affiliate Bol.com en Coolblue, ook aanmelden voor een affiliate programma. Dan ben je dus rechtstreeks aangesloten bij affiliate programma’s van de adverteerders en komt er geen tussenpartij als affiliate netwerk tussen jullie in te staan.

Waarom een affiliate website beginnen?

Er zijn verschillende affiliate website voordelen te noemen. Vraag jij je op dit moment nog af waarom een affiliate website te beginnen? Lees dan vooral even verder. Dit zijn de grootste voordelen!

✔️ Een affiliate website beginnen is een hele leuke en laagdrempelige manier om online geld te verdienen;

✔️ Je hebt vrijwel geen startkapitaal nodig om aan de slag te gaan. Alleen je domeinnaam en de hosting van je website kosten geld, maar het gaat hier om een paar tientjes per jaar (en die verdien je gewoon terug!);

✔️ Je hoeft geen voorraad van producten aan te houden, want je verwijst de bezoeker gewoon door naar de adverteerder;

✔️ Een affiliate website maken is helemaal niet ingewikkeld en affiliate programma’s maken de drempel naar met affiliate marketing beginnen nog lager;

✔️ Je kiest zelf welke producten je wel of niet promoot, want het is jouw affiliate website;

✔️ Je loopt geen risico, je vertelt namelijk alleen over je eigen ervaring/mening en daar kan niemand je op aanspreken;

✔️ Het is dé manier om een passief inkomen op te bouwen vanachter je laptop, want een goedlopende affiliate website kan jarenlang commissies opleveren;

✔️ Je hebt alleen een laptop en internetverbinding nodig, vervolgens kun je je affiliate website beheren vanaf elke plek ter wereld;

✔️ Sterke teksten schrijven kun je leren;

✔️ Wanneer je niet goed bent in schrijven, het doen van zoekwoordenonderzoek of wanneer je niets van linkbuilding weet, kun je altijd contact met mij opnemen. Ik neem deze zorgen graag uit handen tegen een schappelijke prijs.

Let op: dit moet je weten over een affiliate website beginnen!

Ondanks dat je met een affiliate website een passief inkomen kunt creëren, overal ter wereld kunt werken en vooral kunt werken op tijden die jou uitkomen, kun je niet verwachten dat je helemaal niets hoeft te doen. Je moet wel degelijk enthousiast en vastberaden zijn én bereid zijn om voor je affiliate website te werken. Je kunt een hoop taken uitbesteden (en ik bied mij daar graag voor aan!), maar het zal niet helemaal vanzelf gaan. Daarom is het heel belangrijk om een niche te kiezen die bij jou past en om je goed te laten informeren over hoe een affiliate website maken werkt. Ook daar heb ik een uitgebreid artikel over geschreven. Doe er je voordeel mee!

Meest gestelde vragen over een affiliate website

Vraag je je stiekem af of het niet al te laat is om met een affiliate website te starten? Of weet je niet zeker of het iets voor jou is? Schrijf je zelf niet graag of weet je het fijne niet van zoekwoordenonderzoeken en linkbuilding? Geen probleem, lees nog even verder!

1. Is het niet al te laat om met een affiliate website te starten?

Nee, zeker niet! Ondanks dat er al veel affiliate websites bestaan, is het echt niet te laat om te starten. Er is tegenwoordig juist zoveel waardevolle kennis beschikbaar over affiliate marketing en het opzetten van een affiliate website, dat dit juist hét moment is om in te stappen. Je hoeft vaak alleen na te doen wat de beste al hebben voorgedaan (maar dan in jouw stijl en passend bij jouw onderwerp). En dan kun jij ook geld verdienen met je affiliate website!

2. Ik heb geen tijd voor/ervaring met zoekwoordenonderzoek. Wat nu?

Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik neem het zoekwoordenonderzoek graag uit handen voor je. Neem gerust contact met mij op, zodat ik je er meer over kan vertellen. Zoekwoordenonderzoek is namelijk essentieel bij het schrijven (of laten schrijven) van sterke content en het binnenhalen van bezoekers op je website. Ik help je daar graag mee.

3. Ik weet niet hoe linkbuilding werkt. Kan je mij er meer over vertellen?

Absoluut! Linkbuilding is een vak apart, maar je hoeft er geen kennis van te hebben om het in te zetten voor je website. Toch is het ontzettend waardevol. Zeker wanneer je in een korte tijd sneller wilt groeien. Als je contact met mij opneemt, vertel ik je graag hoe het werkt als je deze dienst aan mij uitbesteedt. Wel zo gemakkelijk 🙂

4. Ik ben geen schrijver, kan ik teksten schrijven uitbesteden aan jou?

Ja zeker, ik schrijf je teksten met alle liefde. Ik ben een schrijfster in hart en nieren en ik word juist heel blij van het maken van sterke, pakkende content. Ik doe dat ook graag voor jou. Stuur mij gerust een mailtje, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, omdat je iets wilt uitbesteden aan mij? Werk met mij! Wellicht kunnen wij een mooie samenwerking tegemoet gaan in het belang van jouw website!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.