Skip to main content

Sinds ik ben gaan ondernemen zijn voornamelijk klanten met affiliate marketing websites mijn klanten geweest. Ik heb daardoor heel veel geleerd, zowel in de praktijk als van verschillende cursussen. Twee affiliate marketing cursussen die ik heb gevolgd zijn de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard en de Affiliate Roadmap van Danique Bras. Vandaag ga ik ze met elkaar vergelijken, zodat jij alleen de beste affiliate marketing cursus kunt volgen. Affiliate Marketing Revolutie vs Affiliate Roadmap: welke cursus wordt het? Lees maar mee!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is tegenwoordig dé manier om online geld te verdienen. Lekker vanuit huis of waar dan ook ter wereld, want alles wat je nodig hebt is een laptop en Wifi. Een website affiliate marketing of affiliate website is bovendien zo gemaakt. Je kunt eenvoudig een WordPress website maken of deze door iemand laten maken. Een basiswebsite is prima, meer heb je eigenlijk niet nodig. Daarna kun je artikelen gaan schrijven waarin je producten promoot via een affiliate link. Dit is een speciale link, waaraan de verkoper van een product/dienst kan herkennen dat iemand via jouw website is binnengekomen. Doet iemand vervolgens een aankoop, dan ontvang jij daar commissie over, als een soort bedankje. Wil je meer lezen over wat een affiliate website is, dan heb ik nog een uitgebreid artikel voor je klaar staan.

Er zijn steeds meer affiliate programma’s waarvoor je je kunt aanmelden, dus de mogelijkheden om producten te promoten zijn eindeloos. Maar hoe weet je precies hoe je het moet aanpakken met marketing affiliate websites? En waarom is het überhaupt slim om hieraan mee te doen? Dat vertel ik je graag.

Met affiliate marketing beginnen: waarom is dat handig?

Met affiliate marketing beginnen kent vele voordelen. Allereerst kun je werken waar je wilt, wanneer je wilt en hoe je dat wilt. Je bent niet gebonden aan plaats, tijd of een bepaalde werkwijze. Wel is het belangrijk om je bij de juiste affiliate programma’s aan te melden. Zo kun je Bol.com affiliate of Bitvavo affiliate worden, maar er zijn nog veel meer grote platforms die mogelijkheden bieden. 

Waarom affiliate marketing zo populair is, is omdat je er een passieve inkomensstroom mee kunt creëren. Dat houdt in dat je een artikel maar één keer hoeft te (laten) schrijven en hoeft te publiceren, waarna het jarenlang commissies kan opleveren. Veel mensen doen affiliate marketing naast hun baan, zodat zij een extra spaarpotje kunnen maken en bijvoorbeeld ook geld verdienen wanneer zij op vakantie zijn. 

Bovendien geldt dat hoe eerder je met affiliate marketing begint, des te meer profijt je ervan hebt. En hoe meer artikelen je plaatst, des te groter de kans dat je (meer) geld gaat verdienen. Het is in het begin even hard werken, daar zal ik eerlijk over zijn. Maar wanneer je website eenmaal gaat lopen verdien je dat dubbel en dwars terug. Het is de investering (in tijd en/of geld) dus zeker waard!

Met affiliate marketing beginnen: hoe doe je dat?

Dus hoe kun je met affiliate marketing beginnen? In principe doe je dat door een website te maken. Dat is stap één. Daarna moet je die website gaan vullen met interessante artikelen voor jouw doelgroep. Kies echt een niche, zodat je heel specifieke artikelen kunt schrijven en mensen zich eerder aangesproken voelen door jouw teksten. 

Als je website wat gevuld is, wordt het tijd om je bij affiliate programma’s aan te melden. Een bol.com affiliate of Bitvavo affiliate word je namelijk niet zomaar. Daar moet je vaak eerst een mooie, gevulde website voor hebben. Andere affiliate programma’s, zoals PayPro en Daisycon, stellen minder hoge eisen. Daar kun je je vrij snel op aanmelden en dan kan je eerder met affiliate marketing starten. 

Affiliate marketing cursus volgen: maak een vliegende start

Als je de eerste stap doorlopen hebt en je website staat, dan is het aan te raden een affiliate marketing cursus te volgen. Ik heb er zelf twee gevolgd, want ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent. Toch heb ik gemerkt dat er wel degelijk verschil is in affiliate marketing cursussen. En dan heb ik het niet alleen over de affiliate marketing cursus prijs, maar ook over de inhoud en kwaliteit. Daarom wil ik mijn bevindingen graag met je delen.

De basis van affiliate marketing is namelijk niet ingewikkeld, maar als je goed voorbereid en met de juiste kennis te werk wilt gaan moet je je er wel in verdiepen. Zodra je doorhebt wat al die termen betekenen, welke handigheidjes er zijn en hoe je affiliate marketing goed kunt aanpakken, ben je al op de helft. Een website affiliate marketing beginnen is dan appeltje eitje. Je kunt dan zelfs meerdere marketing affiliate websites beginnen. Hoe meer websites, hoe meer doelgroepen je kunt bedienen en hoe meer geld je kunt verdienen. KA-CHING! 

Daarom wordt het hoog tijd voor een affiliate marketing cursus. Ik testte zowel de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard (de ARM) als de Affiliate Roadmap van Danique Bras. Laten we kijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen deze twee affiliate marketing cursussen. Dan hoef jij ze niet meer allebei te kopen, maar kun je direct met de beste affiliate marketing cursus aan de slag.

Affiliate Marketing Revolutie review

Eerst volgde ik de Affiliate Marketing Revolutie. Deze cursus is een paar jaar geleden opgenomen, maar de basis is in principe nog up-to-date. De wereld van affiliate marketing verandert op zich niet heel snel. De Affiliate Marketing Revolutie lijkt een heel uitgebreide cursus, maar de video’s zijn niet zo lang. Aan de ene kant handig: je kijkt gemakkelijk één of twee video’s, zonder dat je er veel tijd voor uit hoeft te trekken. Aan de andere kant had deze cursus naar mijn mening best wat bondiger gekund. Ik vind het zelf prettig als een affiliate marketing cursus snel tot de essentie/kern komt en niet te langdradig is. 

Affiliate Marketing Revolutie vs Affiliate Roadmap

Verder wordt er in de Affiliate Marketing Revolutie een bepaald affiliate template aangeraden dat door de makers van deze cursus ontworpen is. Dit template is handig voor beginners, maar uit ervaring weet ik dat websites heel erg op elkaar lijken wanneer ze er gebruik van maken. Het wordt daardoor lastiger om je te onderscheiden van de rest. En jij bent niet de enige die nu ontdekt hoe interessant affiliate marketing is. Daarom is het belangrijk om een stapje voor te blijven op de concurrentie en het direct slim aan te pakken. Daarom heb ik er zelf voor gekozen om het Affiliate Marketing Revolutie template niet te kopen. Natuurlijk is iedereen hier vrij in en moet je vooral doen wat voor jou goed voelt. Persoonlijk vind ik de prijs van dit template nogal hoog als je kijkt naar de waarde en opties die je krijgt. Je betaalt hiervoor €67 per maand.

Door met mijn Affiliate Marketing Revolutie review, want deze cursus is onderverdeeld in best veel topics. Ik vind dit handig, want je weet zo precies waar je aan toe bent en het zorgt ervoor dat de opbouw logisch is. Bovendien kun je de Affiliate Marketing Revolutie kopen voor slechts €47. Zelf had ik al best wat affiliate marketing kennis, maar deze prijs is echt heel laag voor de waarde die je krijgt. Ik heb er ook nog wel wat dingen van opgestoken, dus ik kan mij voorstellen dat je er als beginner zeker iets aan hebt om deze cursus te volgen. 

Affiliate Roadmap review

Niet veel later ging ik de Affiliate Roadmap bestellen. Dit is ook een affiliate marketing cursus, gemaakt door Danique Bras. De leeromgeving van deze cursus ziet er mooi uit en de video’s zijn veel meer volgens een script opgenomen. Daardoor is elke video duidelijk, komt de kernboodschap goed naar voren en ik vind de stem van Danique Bras erg prettig. 

Ook is deze affiliate marketing cursus logisch opgebouwd. De video’s duren gemiddeld 30 minuten. Daardoor kost het iets meer tijd en focus om een video te bekijken, maar wat er verteld wordt is wel enorm boeiend. Danique gaat heel erg de diepte in bij elk onderdeel. Ze vertelt niet alleen wat je moet doen op bepaalde gebieden, maar ook hoe je dat kunt aanpakken. Zo zijn er verschillende templates, werkboeken en andere bonussen te vinden bij elke module. Heel handig!

Danique Bras heeft ook een eigen affiliate marketing template ontwikkeld om je website op te bouwen. Voor een kleine vergoeding per maand krijg je een originele website, afgestemd op jouw wensen. Daarmee kun je je onderscheiden van andere (basis)websites en je helemaal toespitsen op jouw doelgroep. Voor het template van Danique betaal je €27 per maand (exclusief BTW).

De Affiliate Roadmap kopen is wel een stukje duurder, maar ik snap de prijs zeker. De waarde van deze cursus is namelijk enorm. De Affiliate Roadmap prijs is €397. Gelukkig kun je door alle tips en informatie heel gericht met je affiliate website aan de slag en zal je dat bedrag snel terugverdienen. Het enige wat je daar voor nodig hebt is inzet en een beetje geduld.

Affiliate Marketing Revolutie vs Affiliate Roadmap

Affiliate Marketing Revolutie vs Affiliate Roadmap

Heb je inmiddels al een affiliate marketing cursus als winnaar verkozen? Zo niet, dan wordt het hoog tijd om beide cursussen met elkaar te vergelijken. Een Affiliate Marketing Revolutie review en Affiliate Roadmap review maken heel goed duidelijk wat je eraan hebt. En zo kun je zelf bepalen wat de beste affiliate marketing cursus is. Affiliate Marketing Revolutie vs Affiliate Roadmap: dit zijn de verschillen!

 • De Affiliate Marketing Revolutie is al een paar jaar oud en de Affiliate Roadmap is in 2021 ontwikkeld, dus die is wel meer up-to-date;
 • Affiliate Marketing Revolutie gaat niet heel diep in op bepaalde onderwerpen, zoals schrijftechnieken etc. Bij de Affiliate Roadmap leer je dat wel en krijg je templates en andere bonussen om daarbij te gebruiken;
 • Affiliate Marketing Revolutie is voordeliger geprijsd dan de Affiliate Roadmap;
 • Affiliate Marketing Revolutie geeft relatief weinig uitleg over het doel van e-mailmarketing en de Affiliate Roadmap doet dat wel uitgebreid;
 • In de Affiliate Marketing Revolutie worden 2 programma’s gebruikt voor de opbouw van een mailinglijst en het maken van een bijbehorend formulier, in de Affiliate Roadmap gebeurt dit allemaal in hetzelfde programma (en ik kan je uit ervaring vertellen dat dat een fijn programma is);
 • Naar mijn mening praat Danique Bras van de Affiliate Roadmap een stuk rustiger en daardoor fijner dan Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie;
 • De Affiliate Marketing Revolutie bestaat uit veel losse en korte video’s, de Affiliate Roadmap bevat meer complete video’s en modules;
 • In de Affiliate Marketing Revolutie worden veel termen niet toegelicht, terwijl je dat als beginner wel nodig hebt, bij de Affiliate Roadmap gebeurt dat wel goed;
 • Het website template van de Affiliate Roadmap is mooi, heeft veel opties en zorgt voor een unieke website, terwijl websites met het template van de Affiliate Marketing Revolutie minder opties hebben en vaak op elkaar lijken;
 • Het website template van de Affiliate Roadmap is een stuk voordeliger per maand;
 • Beide cursussen bieden de basis voor affiliate marketing en je kunt je daarna gewoon aanmelden bij allerlei affiliate programma’s.

Conclusie: dit is de beste affiliate marketing cursus!

Nu alle punten zo opgesomd onder elkaar staan, kun je vast goed inschatten wat voor jou de beste affiliate marketing cursus is: Affiliate Marketing Revolutie vs Affiliate Roadmap. Ben je benieuwd naar mijn mening? Ik ben fan van de Affiliate Roadmap van Danique Bras. Met affiliate marketing beginnen wordt een stuk begrijpelijker dankzij deze cursus en alle handige handvatten die je erbij krijgt. Mijn eigen website affiliate marketing heb ik overigens door Danique laten bouwen. Zo krijg je alvast een voorproefje van haar template en de mogelijkheden die je ermee hebt. Echt een aanrader als je het mij vraagt!

Heb je nog vragen over het volgen van een affiliate marketing cursus? Of ben je op zoek naar iemand die voor jou de teksten kan schrijven, zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met welke producten je wilt promoten? I am your woman! 

Stuur mij gerust een mailtje, dan bespreken we de mogelijkheden met elkaar. 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.