Skip to main content

Wil je meer verkeer naar je website, maar weet je niet hoe? Geen zorgen, I got you! Er zijn tal van manieren om meer verkeer naar je website te halen en daardoor meer klanten – en dus meer omzet – te genereren. Toch is er één onderdeel dat mensen vaak vergeten: linkbuilding. Ik deel graag 3 handige linkbuilding tips met je die gegarandeerd een boost aan je website zullen geven. Laten we beginnen!

Wat is linkbuilding ook alweer?

Even een opfrisser nodig? Het antwoord op de vraag ‘wat is linkbuilding?’, heb ik in een eerder artikel uitvoerig besproken. Het is kort gezegd het proces van links vanuit andere websites ontvangen (externe links) en tussen pagina’s op jouw website onderling naar elkaar verwijzen (interne links). Dit zorgt voor een natuurlijk backlink profiel dat Google als een combinatie ziet van nuttige verwijzingen (intern) en aanbevelingen (extern). Het draagt bij aan SEO optimalisatie en is dus heel gunstig voor je website.

Omdat ik in dit artikel niet nogmaals alles over linkbuilding wil uitleggen (daarvoor is het andere artikel er al), zal ik meteen tot de kern komen. Laten we snel beginnen met de 3 handige linkbuilding tips die jij op je eigen website kunt toepassen. Hoe eerder je begint, des te sneller je resultaten ziet. Logisch misschien, maar toch even belangrijk om te benadrukken.

Linkbuilding tips om vandaag nog toe te passen

Het fijne aan de volgende tips, is dat je er vandaag al mee kunt starten. Dat betekent dat je al binnen een beperkte tijd de vruchten kunt plukken van je linkbuilding werkzaamheden. Ik zal je niet langer ophouden: we beginnen met de tips!

Linkbuilding tips #1: Gebruik je persoonlijke/professionele netwerk

Wil je op een voordelige en gemakkelijke manier met linkbuilding SEO impact maken? Kies er dan voor om je netwerk te gebruiken. Dat houdt het volgende in. Alle mensen/ondernemers met een eigen website in jouw branche, zijn interessant. Je kunt namelijk onderling naar elkaar linken en op die manier extra waarde toevoegen aan elkaars websites. 

Het is hierbij belangrijk dat je niet aan linkruil doet: een link op jouw website in ruil voor een link op de website van de ander. Google herkent dit namelijk en zal dit bestraffen, evenals het kopen van een linkbuilding pakket. Niet doen, dus. Het is beter om in een driehoek links te ruilen. Website A linkt naar website B, website B linkt naar website C en website C linkt naar website A. Dit is een meer ‘veilige’ strategie en het kost je bovendien minder geld dan het inhuren van een linkbuilding bureau.

Bovendien kun je deze aanpak zo ver uitrollen als je zelf wilt en met zoveel websites doen als je je kunt voorstellen.

Linkbuilding tips #2: Maak een eigen linkbuildingstrategie

Waarom geld uitgeven aan linkbuilding via een linkbuilding bureau, als je het ook zelf kunt doen? Laat mij vooropstellen dat linkbuilding een vak apart is en uitgevoerd wordt door specialisten die specifieke kennis hebben. Maar dat betekent niet dat jij niet zelfstandig een eenvoudige linkbuildingstrategie kunt maken. 

Hoe? Door je eigen websites hiervoor in te zetten en het plaatsen van links tegen betaling aan te bieden aan andere website-eigenaren. Dat betekent dat jij een link naar een bepaalde website plaatst op één van jouw websites, in ruil voor een bepaald bedrag. Het is hierbij wel van belang dat je waardevolle websites in je bezit hebt met een bepaalde DA score. Anders is het voor andere mensen niet interessant om links in te kopen bij jou.

Linkbuilding tips #3: Lees je rijk

Waar veel mensen oppervlakkig wel weten wat linkbuilding betekent, snappen zij niet hoe het echt werkt. Op zich is dat ook geen ramp, want je kunt het uitbesteden aan een partij die er wél alles van weet. Toch is het zonde als je je niet een beetje inleest. Hoe meer kennis jij over dit onderwerp krijgt, des te beter jij het kunt inzetten voor je eigen voordeel. En dan snap je ook beter hoe je met linkbuilding SEO kunt optimaliseren. 

Hoe beter je het snapt en hoe meer je leert over linkbuilding, des te meer deuren er opengaan en kansen je kunt benutten. Ik zou je daarom ook zeker aanbevelen om blogs en/of boeken over linkbuilding te lezen of bijvoorbeeld kort in de leer te gaan bij een linkbuilding specialist die je kent. Is niemand in jouw omgeving actief in deze branche? Plaats dan gerust een oproepje op Facebook of vraag eens bij andere ondernemers na wie voor hen de linkbuilding uitvoert. Nieuwe connecties (links!) zijn zo gelegd 😉

Dan rest je nog één ding

Nu je weet welke drie handige linkbuilding tips je vandaag nog kunt toepassen op je website, rest je nog één ding. Starten. Ik weet zeker dat je de vruchten plukt als je met bovenstaande tips aan de slag gaat. Niet direct, want linkbuilding is een langetermijnstrategie. Maar in de toekomst zeker. Je kunt bovenstaande tips ook heel goed uitvoeren naast een linkbuilding pakket dat je afneemt bij een andere partij (of via mij). Alle beetjes helpen en als je volhoudt en doorzet, dan gaat jouw website ook zeker scoren in Google. That’s for sure!

Heb je nog vragen?

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Niet alleen over linkbuilding, maar over scoren met je website in het algemeen. In de andere blogs op mijn website lees je meer. Ik deel regelmatig informatie, tips en handige weetjes die jou helpen om succes te behalen. Dat is ook mijn doel als online copywriter: converterende teksten schrijven voor klanten, waardoor zij meer bezoekers (en dus omzet) binnenhalen op hun website.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met mij op. Ik denk graag met je mee over wat ik voor je kan betekenen. Wellicht gaan wij dan binnenkort een mooie samenwerking tegemoet!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.