Skip to main content

Wil je meer in het Nu leven, minder piekeren en meer genieten? Dat is voor mij ook heel herkenbaar. Ik zit vaak in mijn hoofd en dan blijf ik dingen overdenken, terwijl de situatie er niet anders of beter door wordt. Daarom heb ik al een hele tijd geleden besloten om meer in het Nu te leven. In dit artikel ga ik je vertellen hoe!

Wat is leven in het Nu?

Mensen die leven in het nu, proberen niet te veel aandacht te schenken aan het verleden of de toekomst. Het verleden is al gebeurd en daar kun je niets meer aan veranderen. Eindeloos blijven malen en pieker of jezelf straffen uit schaamte of schuld, heeft daarom helemaal geen zin. De toekomst is er nog niet, dus het heeft ook weinig nut om je daarmee bezig te houden en je zorgen te maken over dingen die eventueel kunnen gebeuren. Je weet namelijk toch niet hoe het zal uitpakken. Alleen dít moment, het moment waarin je je nu bevindt, is relevant. Het is daarom beter voor je gemoedstoestand, je stressniveau én je geluksgevoel om je bezig te houden met leven in het hier en nu.

Wat zijn de voordelen van leven in het Nu?

Besef je eigenlijk wel hoeveel voordelen er verbonden zijn met in het hier en nu leven?

 • Je hoort niet continu dat negatieve stemmetje meer in je hoofd;
 • Je hebt niet continu die drukke gedachten meer;
 • Je ervaart innerlijke rust;
 • Je kunt weer genieten van momenten alleen en samen met je partner, vrienden of familie;
 • Je zelfvertrouwen neemt toe, want je bekritiseert jezelf minder vaak;
 • Je kunt beter presteren op je werk en in je relatie(s);
 • Je gezondheid wordt beter, want al die negativiteit van ooit had onbewust ook invloed op je fysieke toestand;
 • Je zal meer dankbaar zijn voor de dingen die gebeuren en voor de mensen die je in je leven hebt;
 • Je gaat je gelukkig(er) voelen!

Hoe weet ik of ik meer in het hier en nu leven moet?

Enkele dingen die mensen ervaren die niet echt in het Nu leven, zijn de volgende:

 • Je bent moe van al dat denken en piekeren;
 • Je hebt veel onrustige gedachten over het verleden of de toekomst;
 • Je kunt niet echt genieten van momenten, omdat je er niet helemaal bij bent met je gedachten;
 • Je ervaart spanning en stress door al die gedachten;
 • Je merkt daardoor ook spanning in je lichaam op;
 • Je vergeet soms om dankbaar te zijn voor je huidige leven en voor hoe mooi alles eigenlijk is;

Herken jij jezelf hierin? Dan heb je inmiddels wel door dat dat anders zou moeten. Zelf vind ik het fijn om een goed leven in het Nu boek te lezen, omdat dit veel herkenning oproept. Zulke boeken bevatten vaak allerlei handige leven in het Nu oefeningen waar je mee aan de slag kunt om je meer bezig te houden met het huidige moment. Zo vind ik Leven in het Nu – Eckhart Tolle een heel interessant en inspirerend boek, dat mij veel geleerd heeft. Het draait er namelijk om dat je nooit écht kunt leven, wanneer je altijd maar in je hoofd zit. Het echte leven ervaar je in je lichaam, via je zintuigen. En wanneer je je focust op wat je hoort, voelt, ziet, ruikt en proeft, ben je automatisch in het Nu.

Breng je gedachten tot rust om die innerlijke rust weer terug te vinden. Die is er namelijk nog steeds, ook in jou. Het is alleen de kunst om weer te leren ontspannen en in plaats van zoveel te denken, meer te gaan voelen.

Leer het allemaal in een training!

In het hier en nu leven wordt een stuk gemakkelijker wanneer je de juiste hulp krijgt. Nu heb ik een cursus ontdekt, de Leven in het Nu cursus, die je online kunt volgen. Het biedt je een stappenplan om je innerlijke rust (terug) te vinden en echt meer te genieten van je leven in het huidige moment.

Ga je liever op eigen houtje aan de slag, dan is dat natuurlijk ook prima. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik echter zeggen dat het heel lastig is om het helemaal zelf te doen. Je raakt namelijk continu afgeleid en daardoor ‘vergeet’ je weer dat je je niet in het Nu bevindt. Als je het mij vraagt, kun je daarom beter een goede cursus volgen die de juiste in het Nu leven oefeningen voorstelt. Hoe beter jij jezelf traint, des te sneller je de voordelen zal ervaren die samenhangen met leven in het Nu!

Cursus In Het Nu Leven: zo leer jij het ook!

De In het Nu Leven training is praktisch, resultaatgericht én effectief. Het helpt je namelijk om minder te denken en meer te voelen, aan de hand van allerlei handige vragen en opdrachten. Je ontvangt 11 weken lang, iedere week een nieuwe les over in het Nu leven. Elke les bevat audio-oefeningen die ervoor zorgen dat je direct de gevolgen merkt. Ook wordt er een e-book meegeleverd waarin je leert meer te genieten van je leven.

Ik vind het zelf ontzettend fijn dat je altijd toegang houdt tot deze cursus en dat je hem daarom helemaal in je eigen tempo (en zo vaak als je wilt) kunt volgen. Daardoor kun je eigenlijk je hele leven lang genieten van leven in het Nu, innerlijke rust, contact met je lichaam en gevoel en stoppen met nadenken en piekeren over het verleden en de toekomst!

In het Nu leven? Ervaringen van cursisten!

Ben je benieuwd naar hoe anderen de ‘In het Nu leven’ training hebben ervaren? Ik ontdekte een mooie review van Mariska. Zij vertelt dat zij altijd rond rende om daarna iets leuks te kunnen doen. Zij legde zichzelf dus altijd voorwaarden op, voordat zij gelukkig mocht zijn. “Ik was dan zó overprikkeld, dat ik eigenlijk niet meer kon genieten van dat leuke moment wat daarna kwam. Ik deed dingen namelijk veel te snel en gehaast.” Nu zij de Leven in het nu cursus gevolgd heeft, voelt zij veel meer rust. “Ik kan nu ook sombere momenten en momenten van stress beter aan, omdat ik de tijd neem om even te genieten van een lekkere kop koffie of van een goed boek. Het heeft mij écht veranderd!”

Jean, een andere cursist, vertelt in zijn Leven In Het Nu review dat hij heel blij is. Vooral met het inzicht in hoe de hersenen werken. “Ik ging van weerstand en controle naar acceptatie en vertrouwen. Ik leerde namelijk om negatieve gedachten los te laten en mezelf te zijn. Dat gaf zoveel ontspanning!” Jean weet nu dat het leven is zoals het is en daar is hij tevreden mee. Hij hoeft niet meer eindeloos te piekeren en zich zorgen te maken, want hij weet dat hij alleen zichzelf daar mee heeft. “De cursus is goed opgezet en geeft stap voor stap uitleg over hoe leven in het Nu werkt. Ik vind de voorbeelden duidelijk en de in het Nu leven oefeningen zijn praktisch en fijn. Bedankt!”

Wat leer je in deze Leven in het Nu training?

Deze online training leert je in vier stappen om innerlijke rust te (her)vinden en meer van het huidige moment te genieten. Er komen dus vier onderdelen aan bod en er is nog een vijfde, extra onderdeel:

Deel 1: Wat is leven in het Nu?

Deel 2: Omgaan met gedachten en gevoelens

Deel 3: Uit je hoofd en in het Nu stappen

Deel 4: Weer contact maken met je lichaam

Deel 5: Dieper gaan met leven in het Nu

Ben jij er al klaar voor om aan de slag te gaan met deze nieuwe manier van leven?

Cursus bestellen met korting en bonussen!

Bestel je de Leven in het Nu training via de link in dit artikel? Dan krijg je tijdelijk extra korting én een aantal interessante bonussen!

Bonus #1: E-book ‘Inzicht in je kracht’ (t.w.v. €25,-)

Dit e-book bevat 99 pagina’s aan inspiratie over persoonlijke kracht en verandering teweegbrengen.

Bonus #2: Eén coaching sessie via  e-mail (t.w.v. €45,-)

Als je na de Leven in het Nu cursus nog een vraag hebt, kun je die per e-mail stellen. Je krijgt dan een diepgaand inzicht, een praktische oplossing of een handige tool aangereikt waar je verder mee komt.

Bonus #3: 10 audio oefeningen (t.w.v. €45,-)

Volg deze 10 leven in het nu oefeningen en pas ze toe in de praktijk. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt ze overal uitvoeren.

Nog even samengevat: je houdt voor altijd toegang, de cursus is helemaal online te volgen op je eigen tempo én hij zorgt gegarandeerd voor resultaat. Normaal gesproken kost deze training een stuk meer, maar via mijn link kost de Leven in het Nu training (inclusief de drie bonussen) slechts €67,-. Als je bedenkt dat je daar je hele leven profijt van gaat hebben, is dat toch geen geld? Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen die jij zal hebben naar aanleiding van deze cursus. Laat je het mij weten? Vind ik leuk!

Tip: ook leuk om als kerstcadeau te geven aan iemand die het goed kan gebruiken!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.