Skip to main content

doen wat je leuk vindt

Zit je weleens op de bank naar buiten te staren, terwijl je je afvraagt of dit het nu is? Of iedere dag naar kantoor gaan om je saaie baan uit te oefenen en dezelfde, saaie routine te blijven volgen, jouw leven moet zijn? Als je voelt dat er iets mist en dat je niet alles uit je leven haalt wat erin zit, lees dan even verder. Het wordt hoog tijd dat jij gaat doen wat je leuk vindt!

Luister je liever dan dat je leest? Je vindt de podcast aflevering over dit onderwerp op mijn Spotify kanaal ‘Mooi Mens’.

Zorg voor een goede basis om te doen wat je leuk vindt

Oké, even beginnen bij het begin. We hebben allemaal basisbehoeften, zoals eten en drinken, onderdak, een sociaal leven en een baan die voldoende betaalt om van te kunnen leven. Deze dingen zijn nodig om te overleven en om mee te kunnen gaan in de hedendaagse maatschappij. Daarnaast kun je vast een aantal dingen opnoemen die je leuk vindt om te doen. Misschien heb je een hobby of word je heel gelukkig van een bepaalde sport. Iedereen kent wel één of meerdere manieren om zichzelf uit te dagen. Maar wat we tegenwoordig een beetje vergeten, is hoe we kleur aan ons leven kunnen geven.

Durf actie te ondernemen

Ja, we moeten werken om de kost te verdienen. Als we dat niet doen, kunnen we binnen de kortste keren geen boodschappen en huur of hypotheek meer betalen en komen we op straat te staan. Maar het werk dat je doet om dit geld te verdienen, hoeft niet saai te zijn. Als je met tegenzin naar je werk gaat, weet dan dat je niet verplicht bent om die baan te houden. Gun jezelf weer vrolijke dagen waarin je de minuten niet hoeft af te tellen. Solliciteer op een baan die misschien iets te ver gegrepen lijkt en laat je verbazen over de kansen die er voor het oprapen liggen. Weet dat je er zelf voor kunt zorgen dat je je dagen beter kunt maken, simpelweg door actie te ondernemen.

Doe wat je blij maakt

Daarnaast vergeten mensen soms door alle drukte om ook tijd voor leuke dingen in te plannen. Die cursus die je ooit zo leuk vond om te doen, dat sportschool abonnement waarvoor je je al weken wilt aanmelden en die avond samen met je vriendinnen die nog steeds niet gepland is. Al die dingen die je eigenlijk zoveel energie geven en een goed humeur bezorgen, doe die nu eindelijk eens. Kies ervoor om je dagen zo leuk te maken als ze maar kunnen zijn.

En strooi wat confetti tijdens het doen wat je leuk vindt!

Je hebt (voor zover we ons er bewust van zijn) maar één leven en het is doodzonde wanneer je dat leven doorbrengt met saaie, nutteloze dagen. Hang daarom zelf de slingers op, doe dingen die je nog nooit hebt gedaan, praat met mensen die je nog niet kent en doe alle dingen die je leuk lijken om te doen. Gewoon, omdat het kan! Volg je dromen, maak ze waar. En blijf dat volhouden, hè? Zorg ervoor dat je aan het eind van je leven nog steeds gelukkig bent en dat je dan tevreden terug kunt kijken op hoe je al je kostbare tijd hebt besteed. LEEF.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.